Ziarna pochodzące z plantacji regionu Kirinyaga, w pełni oddają urok kenijskiej kawy. Dzięki wulkanicznej glebie oraz górzystemu terenowi regionu, otrzymujemy ziarna łączące zrównoważone/pełne body oraz niepowtarzalne owocowo-kwiatowe nuty. W miejscowości Muchagara znajduje się plantacja, na której skupuje się kawę z całego regionu. Infrastruktura związana z przetwarzaniem ziaren została wybudowana w 1959 roku. Obecnie prawie 500 członków związku farmerów Baragwi korzysta z urządzeń w Muchagara, celem przygotowania kawy do sprzedaży.
Do czyszczenia ziaren używa się krystalicznie czystej górskiej wody z rzeki Kamweti. Następnie ziarna są suszone w upalnym afrykańskim słońcu na odpowiedni przygotowanych stelażach.
W tle tętniącej życiem plantacji, widać ośnieżone szczyty gór, tworzące niesamowitą scenerię.
Oznaczenie "AA" określa najlepszą dostępną jakość ziarna.
- Pochodzenie - Kenia
- Region - Muchagara, Kirinyaga District
- Gatunek - Arabika, SL34, SL28
- Zbiory - Listopad-Grudzień
- Pozyskiwanie - na mokro
- Wysokość upraw - 1700-1800 m.n.p.m.
- Profil palenia - średnie
- Smak - nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni, klonu
- Aromat - nuty jaśminu, moreli, ziół
- Body- pełne
- Kwasowość - średnia
- Kurier, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 19,00 zł
- Kurier, Płatność przelewem tradycyjnym: 19,00 zł
- Kurier, Płatność u Kuriera : 24,00 zł
- Inpost, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 14,00 zł
- Inpost, Płatność przelewem tradycyjnym: 14,00 zł