Kawa Etiopia Djimmah jest nieco inna od pozostałych kaw z Etiopii dostępnych w naszym sklepie. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że jest ona pozyskiwana na sucho. Ogólnie rzecz biorąc jest to metoda bardziej prymitywna polegająca na rozsypaniu ziaren kawy na płaskiej powierzchni wystawionej na działanie słońca. W ten sposób przygotowane owoce suszy się przez około 4 tygodnie, regularnie przewracając je grabiami. Po tym czasie łatwo oddzielić suchy miąższ od ziarna w maszynach zwanych łuszczarkami.
- Kraj pochodzenia - Etiopia
- Region - Kaffa
- Gatunek - Arabika
- Zbiory - październik/marzec
- Metoda pozyskiwania - na sucho
- Wysokość upraw - 1650-2000 m.n.p.m
- Profil palenia - średnie
- Smak - pełny, cielisty z lekkim akcentem kwiatowym
- Aromat - intensywny
- Body/cielistość - średnie
- Kwasowość - średnia
- Kurier, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 19,00 zł
- Kurier, Płatność przelewem tradycyjnym: 19,00 zł
- Kurier, Płatność u Kuriera : 24,00 zł
- Inpost, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 14,00 zł
- Inpost, Płatność przelewem tradycyjnym: 14,00 zł
- Kurier 48h, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 16,00 zł
- Kurier 48h, Płatność przelewem tradycyjnym: 16,00 zł
- Kurier 48h, Płatność u Kuriera : 24,00 zł