Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Masi Rosa to świeże i owocowe wino, lecz zarazem bardzo spójne i eleganckie. Jest wyjątkowe, ponieważ do jego produkcji użyto metody Appassimento co oznacza podsuszanie winogron. Dzięki temu zabiegowi wino staje się bardziej skoncentrowane, wyraziste i ma więcej słodyczy niż klasycznie produkowane trunki. Aromaty to głównie dojrzałe jagody, maliny i wiśnie. W trakcie degustacji bardzo dobrze zbalansowane - połączenie owoców i odświeżającej kwasowości. Podbije smak przystawek i past w delikatnych sosach. Sprosta też owocom morza. Ta różowa pozycja jest "kuzynem" znanego czerwonego wina Masi Campofiorin.
Łososiowy róż z wiśniowymi refleksami, na palecie intensywnieowocoweo nutach czereśni i malin, z dobrąstrukturą i odświeżającymzakończeniem.
Częśćwinogron Refosco użytych do produkcji Rosa dei Masizostała poddana podsuszaniu (appassimento) przed wyciśnięciem z nich soku.
Wine Advocate Robert Parker 2017, Rosa dei Masi 2016–86/100
James Suckling, Rosa dei Masi 2015–90/100
- Kurier, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 19,00 zł
- Kurier, Płatność przelewem tradycyjnym: 19,00 zł
- Kurier, Płatność u Kuriera : 24,00 zł
- Inpost, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 14,00 zł
- Inpost, Płatność przelewem tradycyjnym: 14,00 zł