Południowo-wschodnia część prowincji Fujian słynie z produkcji białej herbaty Pai Mu Tan. Przez wzgląd na świeży, aksamitny kwiatowy aromat, susz ten często nazywany jest białą piwonią. Kompozycja zielonych liści, przeplatanych srebrzystymi tipsami, stanowi jedną z tradycyjnych herbat chińskiego pochodzenia. Delikatny smak przywodzi na myśl odpowiednio wyselekcjonowane połączenie kwiatów i ziół. Bardziej spostrzegawczy poczują na języku delikatny posmak orzechów. Po zaparzeniu biała herbata Pai Mu Tan zyskuje klarowną, zielonożółtą barwę. Chiński susz doskonale sprawdzi się w roli lekkiego, wspierającego trawienie napoju, który dopełni chwilę błogiego relaksu tuż po posiłku. Liście białej herbaty słyną z ogromnej ilości antyoksydantów, przyczyniających się do redukcji wolnych rodników. Spowalnia to proces starzenia organizmu, jak również wykazuje działanie antynowotworowe. Filiżanka Pai Mu Tan przyniesie radość i energię, relaksując ciało i umysł. Regularne spożywanie to także sposób na utrzymanie prawidłowego poziomu cukru i cholesterolu.
Aby w pełni docenić smak i aromat suszu z Fujian należy jedną łyżeczkę mieszanki zalać 250 ml wody o temperaturze 70 °C. Teraz pozostaje już tylko poczekać ok. 4-6 minut, aż liście uwolnią to, co w nich najlepsze.
- Kurier, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 19,00 zł
- Kurier, Płatność przelewem tradycyjnym: 19,00 zł
- Kurier, Płatność u Kuriera : 24,00 zł
- Inpost, Płatność błyskawicznym przelewem online - Przelewy24.pl: 14,00 zł
- Inpost, Płatność przelewem tradycyjnym: 14,00 zł